Yunanistan Parlamentosu yeni reform paketi

Yunanistan



















Güzel Ülkem

Yunanistan yeni bir reform paketi imzalayacakmış. Daha çok reform paketi imzalayacak bu gidişle. Yunanistan ekonomik krizden sonra yönetimdeki sıkıntılar ve çevresel etkenlerden dolayı bir türlü toparlanamadı. Peki bu kriz nasıl çıktı?

Ortak kanı Yunan Hükumeti borç krizinin 2008 - 2012 Küresel Ekonomik Krizinin artçı etkileriyle tetiklendiği fakat asıl sebebinin Yunan ekonomisindeki yapısal zayıflıklar ve ona bağlı on yıl boyunca süregelen yüksek yapısal borç açıkları ve kamu hesaplarında borcun milli hasılata yüksek oranı olduğu yönündedir.

Yunanistan'ın bu duruma düşmesinin temel sebebi de Bizans'ın şımarık çocuğu olmasıdır. Diğer Avrupa ülkeleri her zaman Yunanistan'a tolerans tanımıştır, AB ye koşulsuz kabul etmiş, istediği zaman borç vermiş ve tüm olumsuz yanlarını görmezden gelmişlerdir. Ama artık bu durumu AB kabul etmemeye başladı.Yunanistan yüzünden 2015 yılında Almanya ve Fransa karşı karşıya geldi. 

Peki son gelen hükümet bu duruma çare olabilir mi? Tabiki hayır. İster Sosyalizm ister Kominizim isterse de Padişahlıkla yönetilsin Yunanistan batmaya mahkum çünkü halk rahat yaşamaya alışkın. Halkın yaşam kültürünü değiştirmeden ekonomiyi değiştirmek imkansız. Kusura bama Yunanistan ya da bak çok umurumda değil.

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: