Fransa'da Neler Oluyor?



Fransa 2.dünya savaşından bu zamana kadar ki en karışık günlerini geçiriyor. Son birkaç yıldır Avrupa'nın göbeğinde ki bu karışıklıklardan ara sıra bahsedilse bile haber kanalları bu durumu görmezden gelmekte.

Geçen sene yaşanan patlamalarla başlayan kaos ortamı ülke genelinde devam etmekte. Şu sıralar yeni çalışma yasasını protesto eden işçiler petrol rafinerisine giden yolları kapadı ve ülkede benzin sıkıntısı yaşanmaya başladı. Ülkedeki sekiz büyük rafineri işlevsiz. 2 Haziran itibari ile toplu taşıma çalışanları süresiz izine çıkacak. Sivil Havacılık Sendikası ise 2 ve 5 Haziranda greve gidiyor.

Arkadaşlar ülke kaynıyor ama haberini yapan yok. Haberi yapılsa bile gazetelerde ve haber bültenlerinde geçiştiriliyor. Hangi ülke karışırsa orada 24 saat kesintisiz yayın yapan CNN ve BBC ortada yok. Haber değeri taşıması için işgal edilebilecek bir ülke mi olması gerekiyor??? Fransa'da sistem çökmek üzere arkadaşlar, Avrupa'nın ortasında benzin kuyrukları var, toplu ulaşım ve hava yolu ulaşımının bitmesine de sayılı günler var.

Bu durum son birkaç yılda mı oldu peki? Hayır. Bu durum birikmiş bir öfkenin patlaması. Bundan 5 yıl önce Fransa seyahatim esnasında rahatsızlandım ve hastaneye gittim. Doktorla görüşmek için 3 saat bekledim ve muayene sonrası sonuçların çıkması ise 3 günü buldu. Sonuç itibari ile ameliyata karar verildi ve 6 ay sonrasına (evet yanlış duymadınız 6 ay sonrasına) gün verildi. Sonuç olarak ülkeme döndüm gereken her şeyi 15 gün içinde hallettik. Her alanda sıkıntı yaşayan Fransa nasıl oluyor da insanlara güzel bir ülke olarak gösteriliyor, biraz düşünelim.

Haberin Kaynağı

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: