Amerika'da Tavuk Endüstrisi İşçileri Tuvalet Molası Olmadığı İçin Altlarına Bez Bağlıyor!



tavuk işçileriCanım Ülkem


Bugün sizlere Kapitalizmin nasıl bir şey olduğundan bahsedeceğim. Habere göre ABD de bulunan tavuk işleme tesisinde çalışan işçiler yoğun talebi karşılamak için tuvalete dahi gitmeden çalışıyorlar. Tuvalete gitmeleri yasak. Sadece günde yarım saat mola verebiliyorlar. O yüzden altlarına bez bağlıyorlar.

Arkadaşlar insanlık ayıbı sadece savaşlarda masum insan öldürerek veya kıtlık zamanında stok yaparak olmaz bu da bir insanlık ayıbıdır. Tahmin edebileceğiniz üzere çalışanların çoğunluğu maddi durumu iyi olmayan veya göçmen insanlar. Yani grev hakkını düşünemeyecek insanlar. Bu insanların tek suçu kapitalizmin merkezinde yaşam mücadelesi vermek. Kapitalizm olaya iyi niyetli yaklaşmamızı düşündürüyor şimdi bizlere. Bu adamlar olmasa biz nasıl tavuk yeriz veya herkes bir yol bulmuş çalışıyor sanane gibi... Unutmayalım ki cehenneme giden yollar iyi niyet taşları ile döşelidir.

Karl Marx "Toplumlar üstesinden gelemeyecekleri sorunları gündeme getirmezler" der. Ama bu blogda daima duyulması istenmeyen şeyler yazılacaktır. Haberiniz Olsun.

Haberin Kaynağı

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

3 yorum:

avatar

yok artık dedirtecek cinsten.. Türkiye'de de bir işletmenin işçiler tuvalete sık gitmesin diye tuvalete giderken de kart bastıklarını bizzat yaşayan arkadaşlarımdan duydum. belli bir sayının üstünde tuvalete giderse maaşından kesiliyormuş.

avatar

Kapitalist sistemde insancıl davranışa yer yoktur, sadece patrona çalışan köleler ve onların destekçileri için yaşam hakkı mevcuttur malesef.

avatar

Kapitalist sistemde insancıl davranışa yer yoktur, sadece patrona çalışan köleler ve onların destekçileri için yaşam hakkı mevcuttur malesef.