Büyük Tehlike "Zayıflama Hapları"

Zayıflama Hapları

Son yıllarda sıkça haberlerini duyar olduk, "Zayıflama hapı ölüm getirdi", "Zayıflama hapı kullandı ve öldü", "Genç kızın ani ölümü". Genellikle internet üzerinden satılan bu haplar ölüm saçmakta.

İnsanların günümüzdeki en büyük sıkıntılarından biri fazla kilolar. Bu sıkıntıdan kurtulmanın yolu da diyetisyen eşliğinde doğru bir diyetle kilo vermek. Ama kilolu olduğunu hisseden insanlar genelde bu uzun ve sağlıklı yol yerine kısa ve zararlı yol olan zayıflama haplarını tercih ediyorlar.

Zayıflama hapları vücudumuzda hormonal sıkıntılara yol açıyor (okuması ve yazması oldukça kolay olan hormonal sıkıntılar malesef başa geldiği zaman hiç de kolay değilmiş dedirtiyor.) Zayıflama hapı vücudumuzun yağ emilimini azaltıyor bu durumda geçici olarak birkaç kilo veriyorsunuz ama vücut en önemli besin kaynağı olan yağ olmadan çalışmıyor ve sistem çöküyor, ölüm gerçekleşiyor. Evet olay bu kadar basit aslında. Vücut dengesiz bir şekilde çalışıyor, ihtiyacı olan yağ ve diğer besin kaynaklarına ulaşamıyor, zayıflama hapları kullanımından sadece 3 ay sonra ise ölüm gerçekleşiyor. 

Peki bu haplar nasıl satılıyor? Satışına nasıl izin veriliyor? Haplar internet üzerinden satılıyor ve Tarım Bakanlığı izni var deniliyor. Doğru, Tarım Bakanlığı ilacı tarım ilacı kriterlerine göre inceliyor ve onay veriyor ama Sağlık Bakanlığı kesinlikle yasaklıyor. Bu sebeple eczanelerde bu ilaçları asla bulamazsınız. İnternet üzerinden rteklamı yapılırken ise FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylıdır deniliyor. Bu bilgide doğru çünkü FDA ilacın sadece vücuttaki toksisite etkisine bakıyor gerisi ile ilgilenmiyor. Bu ilacı alacak olan kişi ise FDA onayını görünce inanmak istiyor.



Birde işin psikolojik boyutu var. Dikkat ederseniz bu ilaçlar yüzünden ölen insanların geneli çok kilolu değil ve hatta bazıları hiç kilolu değil. Bu insanlar psikolojik olarak kendilerini kilolu görüyor ve ne kadar da zayıflarsa zayıflasın bu duruma inanmıyor ve ilaçları kullanmaya devam ediyor.

Arkadaşlar bu sorunu çevrenizde mutlaka bahsedin ve arkadaşlarınızı bu sıkıntıdan (zayıflama hapları) uzak tutmaya çalışın. Unutmayın size en yakışan kilo kendi kilonuzdur:)

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

2 yorum:

avatar

Zaten doktorlarda önermiyor düzenli bir şekilde spor yapmak varken bu ilaçları kullanmak cidden çok saçma:)

avatar

Yorumunuz için teşekkür ederim zayıflama haplarına dikkat çözüm diyetisyende:)