Malesef 3.Dünya Savaşı Kapıda (İngiltere AB'den Ayrıldı!)



Ramazan ayı münasebeti ile yazılarıma bir süre ara vermiştim lakin öyle bir gelişme oldu ki yazmak elzem oldu. İngiltere yani Birleşik Krallık Avrupa Birliğinden ayrılma kararı aldı. Tabiki bu kararı vermeleri için halk yönlendirildi ve referandum sonucunda AB 'den ayrılma kararı verildi.Peki olayın özünde ne var? İngiltere bu kararı neden verdi? 3.Dünya Savaşı bu kararın neresinde var? Gelin bunu anlatayım...

Ülke olarak bizim 2023 veya 2071 tarzı hedeflerimiz olduğu gibi dünyanında 2030 tahmin ve hedefleri var. Son 30 yıldır dünyada finans şirketleri ön planda hatta dünyanın en büyük 100 şirketinden 12 si finans şirketi, bu da demek oluyor ki dünyada son 30 yıldır üretmeden, paradan para kazanan şirketler çok kazandırıyor. Ama üretmeden kazandıran bu sistem son derece çarpık ve sonu geldi. Dünya artık üretime dayalı kazanca tekrar dönüyor ve bu üretimin merkezide Avrupa değil Afrika ve Hindistan. Özellikle dünya üretim merkezi olma yolunda en hızlı atak yapan coğrafya Afrikadır. Afrika bugün ucuz iş gücü ve doğal kaynakları ile tam bir cazibe merkezi haline geliyor, Bu durum önceden de mevcuttu ama sömürge yolu tercih edilip bu bölge sömürülüyordu, günümüzde sömürge işi uzak coğrafyadan çal kendi ülkene getir yerine uzak coğrafyadan al orada işle ve pazarı orada kur olarak değişiyor. Bu tabloyu erkenden gören İngiltere AB den ayrılıp ABD ile birlikte Afrika pazarına girme kararı aldı. Eee AB den ayrılmadan bu pazara giremez mi peki? Girebilir ama artık İngiltere sırtında kambur olan fakir Avrupa ülkelerini beslemek istemiyor ve AB den ayrılarak o fakir ülkeleri Fransa ve Almanya'nın üzerine atarak akıllıca bir hamle ile hem rakiplerinden hemde yüklerinden kurtuldu. Merkel ve Holland'ın eteklerinin tutuşması işte bu sebepten. Bu büyük pastadan payını almak isteyen dünyanın en tecrübeli sömürgecisi Hollanda'nın ise AB'den ayrılması yakındır şimdiden söyleyeyim. 


İşte tam olarak burada yani bu sömürge yarışında dünya cephelere ve gruplara ayrılmaya yavaş yavaş başlıyor. Şuan içinde bulunulan durum 1. ve 2.Dünya savaşları öncesi durumla aynı. Hatta 2.Dünya savaşı öncesi durumla birebir aynı. 2030 yılında dünyanın üretim kaynaklarını elinde tutma savaşı (3.Dünya Savaşı) malesef yakın. İngiltere bu savaşın ABD ile kazananı olmak için ilk adımı attılar ve savaşın planı Pentagon ile Londra'da çoktan yapılmıştır. Üzücü olan şu ki savaşı daima planlayıp başlatanlar kazanır.

Yazının Devamı Gelecek Şimdilik Hoşçakalın...

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

4 yorum:

avatar

planları ellerin de patlasa keşke ama varlıklarını masumları yok ederek sağlıyorlar:(((

avatar

Umarim planlarina karsilik verebiliriz Yorumunuz icin Teşekkür Ederim ..

avatar

Sadece ab den ayrılması çıkaracak değil, kaynaklarda bittikçe savaşa daha yakın oluyoruz.

avatar

Ikinci dünya savasi belgesellerini izledikçe bu durumun gerçeklesmemesini diliyorum.