Yerli Turistlerin Dikkatine!

Yaz tatili geliyor ve tatil planları yapılmaya çoktan başlandı. Aileniz veya arkadaşlarınızla çıkıp kafa dinleyeceğiniz tatilinizin kabusa dönüşmemesini istiyorsanız 5 şeye çok dikkat edin.

1) Gözlemeci Teyze Görünümlü Dolandırıcılar.

gözlemeci teyzeBu tipler size çok samimi candan gelir, sizde hem karnımız doysun hemde hesaplı olsun diye gözlemeci teyzenin mekanına oturursunuz. 2 gözleme yer 2 ayran içersiniz, hesabı ödeyip çıkayım dersiniz işte o an 60tl - 80tl arası bir fiyatla karşılaşırsınız. Bu dolandırıcıların eline nasıl düştüm dersiniz, çünkü siz bir yerli turistsiniz ve o para sizde vardır. 

Böyle bir durumda yapacağınız 2 şey vardır. Ya pazarlık yapacaksınız ki mutlaka yapın ya da en kesin çözüm oturmadan önce fiyatı öğrenin. Emin olun yarı fiyatına kadar düşeceklerdir. Hayır ben esnaf düşmanı değilim 2 gözleme 2 ayrana 30 tl istese verir giderim ama fiyatları görünce ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

2) Mavi sandalyeli beyaz mekanlar.

mavi sandalyeli mekanBu mekanlar ortamın ruhuna uygun dizayn edilmiş fahiş fiyat uygulayan, aslında bizden gibi görünüp bizden olmayan mekanlardır. Datça, Alaçatı, Marmaris ve Bodrum'da sıklıkla görülen bu tip yerlerde 2 porsiyon levrek + Salata + içecek için 170tl - 250tl civarı hesap gelmektedir. Grup sayınız 6 civarı ise 1000 tl bırakıp çıkarsınız. Bu tip yerlerde pazarlık şansı yoktur burada tek çözüm siparişten önce fiyat almak. (Arkadaşlar bir daha görüşmeyeceğiniz, 50 yıl alışveriş yapmayacağınız bir yerden utanmanıza da hiç gerek yok, mutlaka siparişten önce fiyat sorun) Yiyecek konusunda pek tavsiye etmesemde bu tarz yerlerde fast food zincirlerini tercih edebilirsiniz.

3) Rezervasyonu İnternet Üzerinden Yapın

Bu tavsiyeyi 5 yıl önce veremezdim ancak şuan internet üzerinden otel rezervasyonu yapabileceğiniz güvenli siteler mevcut. Örneğin booking.com, hotels.com, trivago.com gibi. Bu siteler uluslararası bir prestije sahip oldukları için hata oranı çok ama çok azdır. Peki neden internet üzerinden rezervasyon yapalım? İnternet üzerinden sitelerin kampanyalarını takip edip yarı fiyatına otel ayarlayabilirsiniz. İstediğiniz konumdan harita yardımı ile otel ayarlayıp gezi planınızı ona göre yapabilirsiniz. Rezervasyon yaptırmadan otelin kapısına gittiğimizde bize biraz daha yüksek bir fiyat söyleme ihtimalleri çok yüksek. Pazarlık yaparak biraz düşürebiliriz fiyatı ama internette ki fiyatı yakalamamız çok zor. Birde otellerde doluluk oranı çok yüksek ve gece yarısı bir otele gittiyseniz geçmiş olsun.

4) Güvenilir Şirketlerle Çalışın

Bu konu hakkında daha önce paylaşımda bulunduğum için kısaca anlatacağım. İnternet üzerinden tatil satan şirketlere dikkat edelim, kökleşmiş ve kendini ispat etmiş firmalarla çalışalım. En büyük hata adı az duyulmuş ama çok uygun fiyat veren şirketlerle anlaşmak. Bunun madurlarını yazın haberlerden izlersiniz. Bir firmanın 400$ karşılığı götürdüğü yere diğer bir şirket 380$ karşılığı götürebilir ama 200$ karşılığı götürüyoruz derlerse hakikaten götürürler aman dikkat:)

5) Araç Bakımı

Araç bakımıKendi aracınızla tatile çıkıyorsanız aracınız tüm bakımlarını yaptırmış lastikleriniz değiştirmiş olmanız lazım. "O kadar para harcasam bir tatil daha yaparım sen ne diyorsun?" dediğinizi duyar gibiyim. Ama biraz masraf yapmak tatilinizin 1. günden acı bir şekilde bitmesinden iyidir heralde diyor konuyu uzatmıyorum.

Umarım tatile çıkacak olan siz değerli okurlarıma bir nebze faydam olmuştur. Hepinize bol eğlenceli, gönlünüzün ve bütçenizin ferah olacağı tatiller diliyorum.


Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

2 yorum:

avatar

Çok faydali tavsiyeler. Maalesef yerli turist sanssiz kendi ülkesinde.

avatar

Yorumunuz için teşekkürler umarım yerli turistin değer gördüğü günlere görürüz.