Limiti aşan banka müşterilerine elektrik şoku veren bileklik

bileklik

Bir İngiliz şirketi limitini aşan müşterilerine elektrik şoku veren bileklik geliştirdi. Finansal kuruluşlar için dijital yazılımlar ve cihazlar geliştiren Intelligent Environments'ın Yönetim Kurulu Başkanı David Webber, Pavlok adlı bilekliğin bütçelerini aşan müşterilere 255 volt elektrik vereceğini söyledi.

Kredi kartı limit aşımı şuan dünyada var olan en büyük hastalıklardan birisidir. Bu veba insanları öyle bir esir aldı ki artık bankalarda eski zamanlarda ki işkence yöntemleri ile çözüm arar oldular. İnsanlık tarihine baktığımızda halkı topluca bir güç odağına bağlı tutmak her zaman var olmuştur. Bu genelde askeri güç ile oluyordu, şimdiler de ise askeri gücü de içerisine alan parasal güç ile olmaktadır.

Elektrik şoku son uygulama oldu, daha öncesinde bu işkence yöntemi haciz şoku gibi psikolojik bunalımlar doğuran yöntemler şeklinde kullanılıyordu. 

Bu sistemde mutlu olup bankaların tuzağına düşmemenin ise tek bir yolu vardır. Bu yol ise oto kontroldür. Oto kontrolün ne olduğunu ise yarın ki yazımda paylaşacağım, şimdilik hoşçakalın ...

haberin kaynağı için tıklayınız...

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: