Kuzey Kutbu Yanıyor !!!

Petrol sızıntısı

Petrol ve para hırsı sınır tanımıyor. Son günlerde kuzey kutbunda petrol arama ve çıkarma faaliyetleri hız kazandı. Küresel ısınmayla beraber eriyen buzulların arasında petrol aranıyor. Evet yanlış duymadınız, petrol şirketleri çıldırdı! Küresel ısınmaya çözüm bulmak yerine çatlak buzullar arasında petrol çıkarılıyor.

Kuzey kutbunun iklim koşulları göz önüne alındığında o bölgede sadece 2-3 ay çalışılabiliyor. Yani petrol sızıntısı olduğu anda müdahale dahi edilemeyebilir. Gezegenimiz bu sıkıntıyı Meksika'da Nisan 2010 da yaşadı. Sızıntı sonucu oluşan kirliliğin görünen kısmı 1 yılda temizlendi, denizin dibinde ise sorun henüz devam ediyor.

Peki sızıntı Kuzey Kutbunda olunca müdahale nasıl olacak?

Bunun cevabı yok. Yukarıda belirttiğim gibi müdahale şansı sadece 2-3 ay var, bu sürede müdahale için asla yeterli değil.
Durumu değiştirebilir ve Kuzey Kutbu'nu kurtarabiliriz! Ancak bunu sadece ayak direten kirletici şirketleri ve politikacıları, dünyayı petrole olan bağımlılıktan kurtaracak kararlar almaya zorlayarak yapabiliriz. Bu konuda anahtar nokta kirli enerjiye harcanan trilyonların enerji verimliğine ve temiz enerji teknolojilerini geliştirmeye harcanması. Başlangıç noktamız ise petrole olan bağımlılığımızdan kurtulmak, Kuzey Kutbu'nu ve iklimi korumak ve yeni temiz enerjiler ve endüstriler oluşturmak olabilir.

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

2 yorum:

avatar

Emperyalist sistem bunlar yaşanması çok normal :(

avatar

Yorumunuz için teşekkür ediyorum