Turgut ÖZAKMAN

Turgut ÖZAKMANCumhuriyet tarihinin en çok satan kitabının yazarı (Şu Çılgın Türkler), Cumhuriyet Türkiye'sinin yetiştirdiği elitist, gerçek bir yazar, düşünür. 1 Eylül 1930 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Turgut ÖZAKMAN 28 Eylül 2013 tarihinde dünyaya gözlerini yummuştur.

Ankara Hukuk mezunu olan yazar Köln Üniversitesinde tiyatro eğitimi almış ülkemizde tiyatro bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmış, şuan oynanan birçok oyunun ve seyrettiğimiz birçok filmin senaryosunu yazmıştır. Örneğin çocukluğumuzun mutluluk dolabında her zaman güzel bir yere sahip olan Rüştü Asyalı'nın başrolünü oynadığı Keloğlan Aramızda ve Keloğlan Cankız'ın senaristi yine yazarımız Turgut ÖZAKMAN 'dır.

Turgut ÖZAKMAN 'dan bahsedip "Şu Çılgın Türkler" i yazmazsak olmaz. İlkokul, Ortaokul, Lise, Üniversite ve hatta TSK tarafından askerlik görevini yapan erlere okunması ısrarla tavsiye edilen, bazı üniversite hocalarının üzerinden sınav yaptıkları hemen hemen her evde olan başka bir roman Cumhuriyet tarihinde olmamıştır. 

Bizi bize en iyi anlatan yazarlardan birisi olan bu değerli insanı Turgut ÖZAKMAN 'ı ölümünün yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Related Post

Latest
Previous
Click here for Comments

0 yorum: