Keriz Turnusolu (Saadet Zinciri, İkili Piramit Sistemi)


titan zinciriOrijinal adı Binary System olup 1930 larda ABD de keşfedilmiştir. Olayın günümüzdeki pazarlama şeklinde olan hali ise 1990 lı yılların başlarında bulunmuş ve tüm dünyada etkili olmaya başlamıştır.

Öncelikle sistemi anlatayım;

Sisteme dahil olmak için öncelikle bir miktar para yatırıp satılan üründen alıyorsunuz (Ürün; İnternet sitesi, saat, stres taşı veya tatil gibi...) Daha sonra iki kişi daha bulup siteme dahil ediyorsunuz ve bulduğunuz kişilerin yatırdığı paranın bir miktarını siz alıp geriye kalanı sizi siteme dahil edene veriyorsunuz. Sizin siteme dahil ettikleriniz de sisteme birilerini dahil ederlerse para kazanabiliyorsunuz.

Sistem anlatılınca kolay para kazanılıyor gibi gözükse de matematiksel olarak para kazanmak imkansız, kazanan sadece sistemi kurup bu sistemin başında olanlardır. Üstelik size sattıkları ürünün fiyatı da aşırı derecede pahalıdır. Günümüzde bu sistemi yapanlar genelde internet sitesi satıyorlar. En iyi şirketten Domain ve Hosting almak isteseniz toplan 150 $. Ama bu firmalar size bu hizmeti 750 $ karşılığı sağlıyor. Sizi siteme dahil etmek için ise söyledikleri birkaç söz var gelin şimdi bunları dinleyelim;

Bir gün size bir telefon gelir yıllar önce selam verdiğiniz bir arkadaşınızdan ve size şu cümleyi kurar "kardeşim sana müthiş bir teklifim olacak hayatının işi bu ama telefonda söyleyemem buluşalım". Merak eder buluşursunuz (Genelde simit sarayı tarzı mekanlarda). Arkadaşınızın yanında bir de takım elbiseli birisi olur ki onun adı liderdir:) Size sunum yaparlar ve işi anlatırlar. Eğer aklınıza yatmazsa size söyleyecekleri cümleler "hayatının fırsat, denesen ne olur?, bir daha böyle bir iş imkanı bulamazsın, çok kolay adam bulursun aç telefon listeni aramaya başla" gibi... Eğer kabul etmezseniz size geri zekalı gözüyle bakarlar emin olun. Sizin soracağınız ise sadece şu olsun "Satmış olduğunuz site sınırsız alan mı? biz her ay trafik için host firmamıza 2000 $ ödüyoruz. hatta trafik limiti aşarsa ekstradan para ödeyip sitenin kilitlenmemesi adına trafik yükseltiyoruz. sizin hizmetiniz bu kadar iyiyse biz ve bizden çok büyük trafiğe sahip siteler host firmalarını bırakır koşa koşa size gelirlerdi zaten. sunuma bile gerek yok. çünkü orta ölçekli bir firma olarak senelik host trafik bedelimiz 2000 $. bu durumda bana size iltica etmiş büyük sitelerden referans gösterebilir misiniz?" veya bu soru uzun gelirse "sizin 750 $ a sağladığınız hizmeti ben size 200 $ a sağlayım" hizmet bedeli 150 $ ki 50 $ da cebinize kalır. Karşınızda ki lider error verecektir. Çünkü kendisinin ne sattığından haberi bile yoktur.

Arkadaşlar kolay yoldan zengin olmak diye bir şey yoktur varsa da bu yol saadet zinciri değildir. Unutmadan söyleyeyim bu firmalar kendilerini asla saadet zinciri veya titan zinciri şeklinde tanımlamazlar ve öyle söylediğinizde itiraz edip aynı sitemi tekrar anlatırlar. 

Umarım paranızı kaptırmadan yetişmişimdir :)

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: