Dünyanın İkiyüzlülüğü (EURO 2016 FRANSA)


EURO 2016EURO 2016 (Avrupa Futbol Şampiyonası) bu yıl Fransa'da yapılıyor. Bu karar 5 sene önce alınmıştır. Kura ile veya TOKYO 2020 de olduğu gibi rüşvetle alınan bu karar ülkenin durumuna göre değişiklik gösterebiliyor. Mesela bir ülkeye verilen organizasyon birkaç şekilde iptal edilir.

1) Ülke organizasyona yeterince hazırlanmamışsa (Stadyum eksikliği  veya ulaşım eksikliği gibi)
2) Ülkede terör olayları veya iç karışıklık hakimse
3) Halk tarafından organizasyona büyük tepkiler verilmiş ve organizasyonun yapılması oy çokluğu ile istenmiyorsa;
O ülkede bu tarz organizasyonlar iptal edilir.

UEFA , Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve diğer kuruluşlar bu organizasyonların oluşturucusu ve takipçisidir. Ama bu kuruluşlar ikiyüzlü davranmaktan asla vazgeçmediler. Mesela Türkiye'de büyük bir terör olayı olduğunda futbolcularımız aynı gün yapılacak milli maça kollarında siyah bandla çıkmak istediler ama kabul edilmedi, aynı olay Fransa'da olunca bırakın siyah bandı neredeyse maçı iptal edeceklerdi.

Şimdi Fransa'da yapılacak olan EURO 2016 ya bakacak olursak 2. maddeyle birebir örtüşüyor. Ülkede iç karışıklığın hangi boyutlara ulaştığına daha önceki paylaşımlarım da yer vermiştim. Belki futbolcuları taşıyan otobüs otelden sahaya gidecek benzini bulamayacak (Abartmıyorum, şuan Fransa halkı benzin bulamıyor), Belkide maçtan çıkan futbolseverler evlerine ve otellerine dönecek otobüs bulamayacak (Toplu taşıma araç şoförleri grevde) ve belkide ülkede yine bir terör saldırısı olacak (Son 1 yılda defalarca olduğu gibi). 

Durum bu kadar vahimken turnuva başlıyor. Dünyanın haber alma kaynakları olarak gösterilen ve en ufak bir karışıklık olduğu zaman 24 saat kesintisiz canlı yayına başlayan CNN ve BBC gibi kanallar ortada yok. Fransa'daki karışıklığı görmezden gelip küçük haberlerle geçiştiriyorlar. Neden? Fransa size göre sömürü ülkesi değil mi? Fransa sizin için işgal edip yönetimine istediğiniz bir kuklayı getirebileceğiniz bir ülke değil mi? Yoksa bütün bu karışıklıkların altında yatan ülke Fransa mı? Yaptıkları planlar tam EURO 2016 zamanı ellerinde mi patladı? Çok üzüldük geçmiş olsun.

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: