En Yaygın İnternet Dolandırıcılığı Yöntemleri -3

Fatura




















3) Fatura Dolandırıcıları

Bu yöntem internet siteleri üzerinden fatura yatıran dikkatsiz vatandaşlarımız için geliştirilmiş bir yöntemdir. Günümüzde internet bankacılığı kullanımı artmış ve buna bağlı olarak internet üzerinden fatura yatırma oranı da yükselmiştir.

Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar, fatura yatırmak için internete girdiğinizde sizi kendilerine yönlendirip kart bilgilerinizi alıyorlar. Sistemi o kadar geliştirdiler ki siz kendinizi girmek istediğiniz sitede sanıyorsunuz ve tüm bilgilerinizi veriyorsunuz. Bu tuzağa düşmemek için 2 yol var;

1. Fatura yatırırken sadece internet bankacılığını kullanın (Faturanızı biz yatıralım diyen sitelere asla itibar etmeyin)

2. Fatura yatırmak için girdiğiniz sitenin bankaya ait olup olmadığına dikkat edin, bunun için browser a bakın. (Browser; girmiş olduğunuz siteyi gösteren, sayfanın en üstünde yer alan adres çubuğudur)

İnternet üzerinden yaptığınız ödemeleri ara sıra kontrol edelim ve mümkünse ödemelerimizi yaparken limiti en düşük olan kredi kartımızı kullanalım.

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: