Libya’da Petrol Barışı


libya petrol

Canım Ülkem

Libya’da tarafları petrol bir araya getirdi. Milli Birlik Hükümeti tarafından yapılan açıklamada tek ve ortak bir petrol şirketiyle hareket edilmesi kararı alındığı duyuruldu. Karar Birleşmiş Milletler tarafından da ülkenin meşru temsilcisi olarak görülen hükümetin dışişleri bakanı Mohammed Siyala tarafından yapıldı.

Bak bak bak habere bak! Tüm karışıklığın, iç savaşın, ölümlerin, yok oluşların ve yıkılan hayallerin sebebi Libya'nın petrolü değil miydi zaten. Libya halkı genel olarak Kaddafi yönetiminden memnundu. Örnek vermek gerekirse;

-Elektrik, su ve doğal gaz evlerde bedava
-Eğitim ve sağlık hizmetleri bedava
-Bütün ilaçlar bedava
-Benzinin litre fiyatı 0.08 euro (20 kuruş)
-Bankalar faizsiz çalışıyor
-Vergi yok
-Arabalar fabrika çıkış fiyatına satılıyor
-Yurt dışında öğrenciler bedava okuyor
-Evlenmek isteyene devlet 150 metrekarelik daire tahsis ediyor
-Her aile o zamanlar 300 euro yardım alıyordu.

Bunlar sadece bazıları. Fakat çok büyük bir sorun vardı ortada, dünyanın en fazla petrolü değil ama en kaliteli petrolü Libya'da çıkıyordu. İç savaş çıkartıldı, Kaddafi öldürüldü ve petrol ele geçirildi. Peki halkın durumuna ne oldu? 

Şimdi halk eski günlerini arıyor ama boşuna. Ülke iç savaşın içinde paramparça oldu. Ülkede birçok zıtlık hakim, sadece petrol konusunda birleşiyorlar. Bu da aklı olana gerçeği her yönüyle gösteriyor. Unutmayalım ülkemizi kötüde yönetsek başkasının yönetmesinden iyidir. Unutmayalım ki Libya'nın durumuna düşmeyelim.

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: