NBA'de yılın en değerli oyuncusu Stephen Curry (NBA Nostaji Zamanı)

Stephen Curry
Benim Sporsever Ülkem

Normal sezonu lider bitiren Golden State Warriors'ın all-star oyun kurucusu Stephen Curry, MVP ödülüne ilk kez oy birliğiyle layık görüldü ve ödülü üst üste 2. kez aldı.


Bu haberi görünce hemen aklıma geldi eskiden izlediğimiz daha doğrusu izlemeye çalıştığımız NBA maçları. Biliyorsunuz ülkemizde NBA maçları sabaha doğru saat 04:00 da başlardı. Bu maçları izlemek için 2 seçenek var. 1) erken uyuyup gece 03:30 da kalkmak 2) uyumamak. Ben 2. seçeneği tercih edenlerdenim. O maçları izleyip onlar gibi oynamaya çalıştığımda doğrudur (O zaman boyum 1,50 cm) :) Tabi o zamanlarda ülkemizde basketbola olan ilgi bu kadar değildi. Şimdi çok mu ilgi var ki dediğinizi duyar gibiyim. Evet beklediğim ilgi yok ama olsun en azından basketbol oynayacağımız saha daha fazla. Eskiden de basketbol sahası vardı ama büyüklerimiz sağolsun o sahada futbol oynamayı tercih ederlerdi. Günümüzde her imkan var ama genç yeteneklere ve futbol harici sporlara önem veren bir anlayış yok. Altyapıya değer veren bir anlayış oturmadı malesef. Sporcu eğer transfer edilebiliyorsa en değerli zamanında almaya talip oluyoruz ama milli maçlarda bu durumda söz konusu değil. O yüzden her maçtan sonra bu eksikliğimiz gündeme fazlasıyla geliyor ve yaklaşık 1 gün sonra unutuluyor.


Sözün özüne gelecek olursak basketbol ve NBA maçları bir neslin güzel anılarında durmaya devam ediyor umarım ilerde spora, sporcuya ve altyapıya daha çok önem vereceğimiz günler gelir.

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: