En Yaygın İnternet Dolandırıcılığı Yöntemleri -4

Avukat


4) Sahte Avukatlar

İnternette gördüğünüz "Kredi kartı aidatlarınızı geri alıyoruz, geçmişe dönük kapansın kapanmasın aidatlarınızı alıyoruz veya çekmiş olduğunuz kredinin masraflarını geri alıyoruz" gibi yazılara tıkladığınızda sizi sahte avukatlar karşılıyor. Size gönderdikleri formu doldurmanızı istiyorlar ve bu işlemleri gerçekleştirebilmek için bir miktar para istiyorlar. Parayı gönderdiğinizde sizinle olan irtibatı kesiyorlar ve sahip oldukları kişisel bilgilerinizle (forma yazdığınız) sizin adınıza yasal olmayan işlere giriyorlar.

Son zamanlarda bu haberleri sıklıkla duyuyoruz. Bunun sebebi ise insanlarımızın sorgulamadan ve rahat bir şekilde internette hareket etmesi.

Evet kart aidatını ve kredi masraflarınızı alabilirsiniz. Bunun yolu bankaya gidip şahsi olarak müracaat etmenizdir. Hangi sebeple olursa olsun kişisel bilgilerinizi bilmediğiniz ortamlarda paylaşmayın, size hiç uygun olmayan işlerde kullanılan bilgileriniz başınızı ağrıtabilir. Sahte avukatlara dikkat edelim, bu yazıyı okuduktan sonra arkadaşlarımızı uyaralım.


Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: