En Yaygın İnternet Dolandırıcılığı Yöntemleri -9 (Turizm Alanı)

tatil dolandırıcıları

9) Sahte Site ile Tatil Satma

Yoğun iş temposu içinde çalışırken yaz tatili için uygun bir tatil aramaya başladığınızda sizi tuzağına düşüren sistem. Bu sistemin birkaç yolu var;

1-Sahte Site; Bu yöntemde dolandırıcılar sahte bir turizm sitesi açarak size çok uygun fiyatlarda tatil satarlar. İnsanlar genelde fiyatların uygunluğu yüzünden bu sitelere başvurur ve dolandırılır. (Örneğin tatilmanya.com). Gerçek ise siz otele gidince anlaşılır.

2-Tatil Değiştirme: Bu yöntemi ise malesef normal iş hayatına devam eden bir çok turizm şirketi kullanıyor. Uygun bir ücrete aldığınız tatil için ön ödeme yapıyorsunuz, tatil günü yaklaştığında sizi arayıp "o tarihte yapılacak olan tatil iptal oldu sizi başka bir tarihe kaydırıyoruz" diyorlar, aksi durumda geri ödemenin zor olacağını tahmin ediyorsunuzdur. Bütün hevesiniz kaçıyor, iş yerinden aldığınız izinleri mümkünse tekrar düzenliyorsunuz ve tatil yerine ulaşım için erkenden aldığınız biletinizde iptal oluyor. Aynı siteler bir diğer yöntem olarak ise size 4 yıldızlı bir otelde tatil satarlar ama siz oraya gittiğinizde otel 3 yıldızlıdır. Bu durum birçok kişi tarafından (tatsızlık olmasın, tatilim bozulmasın diye) önemsenmez ve aradaki farkı yine bu şirketler alır.

Çok güzel vakitler geçirmek için aylarca yapılan planlarlar bu dolandırıcıların yüzünden mahvolur. Bu sebepten dolayı tatil alırken dikkat etmemiz gereken en önemli şey güvenilir turizm acenteleriyle çalışmak ve onların sitesine girdiğinize emin olmak (Siz X turun sitesinde olduğunuzu sanırsınız ama browser da başka bir adres vardır) Dikkat edelim ve arkadaşlarımızı uyaralım.

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

4 yorum:

avatar

Güzel bir paylaşım olmuş sitenizi takibe aldım kendi bloguma da beklerim :)

avatar

Nice Inspirations

FOLLOW my Blog!!! Maybe we can follow each other!!!
www.rimanerenellamemoria.de

avatar

your blog is very nice , thank you for the follow-up

avatar

Yorumunuz için Teşekkür ederim Emre Bey, Bende sizi takipteyim:)