En Yaygın İnternet Dolandırıcılığı Yöntemleri -2



Saadet Zinciri
2) Saadet Zinciri (Binary sistemi)


Bu sistemlerde mutlaka bir katılım ücreti bulunmaktadır. Bu katılım ücretleri belli bir havuzda birikerek daha sonra hak sahiplerine bulundukları pozisyonlara göre dağıtılır.

Üçgen şeklinde oluşturulan bu sisteme, üçgenin alt sağ veya sol köşesinden giriş yapılır. Bir kişi bu köşeden giriş yaptığında önündeki herkesin bir kademe ileri gitmesini sağlar. Böylelikle üçgene daha önce girmiş ve köşesine gelmiş olan kişi, bir üst kademeye çıkarak piramidin yöneticileri tarafından belirlenen miktardaki parayı, belirlenen periyotlar aralığı ile kazanmaya başlar. Üye, her kademe atladığında havuzdaki paradan daha fazla para almaya hak kazanır ve piramidin en üst tepesine çıktığında ise en yüksek hakkı alır ve piramitten çıkar.

Sistemi (Saadet Zinciri) bu şekilde anlatıp birazda size uygun cümleler kurunca ki Örneğin; Sistem çok basit ya, sen iki kişi bulacaksın sonra onlarda 2 kişi bulacak herkes sattığı ürünün parasından %10 unu kendi alıp kalanını bir üstüne verecek sistem bu şekilde ilerleyecek. Bir süre sonra altında o kadar çok kişi olacak ki sen hiç çalışmasan da her ay 3000$ kazanacaksın gibi...

Tamamen dolandırıcılık amacı ile kurulmuş bir sistemdir. Bir gün hiç görüşmediğiniz bir arkadaşınız telefon açar sana çok önemli bir şey söyleyeceğini der ve buluşmak için randevu verir. Buluştuğunuzda hayatının fırsatını sana vereceğini söyler ve bu sistemi anlatır. 1 yıl sonra alacağı arabanın markasını ve oturacağı villanın yerini sana söyler:) Sizi siteme (Saadet Zinciri) kayıt etmek ve sizlerin başkasını kayıt etmeniz için bir ürün alıp satmanız gerekir. İşte o ürün genellikle çok yüksek bir fiyata size sunulur. Mesela bir saat, taş veya internet sitesi normal fiyatının 4 veya 5 katına alınır-satılır.

Sizden müthiş bir performans beklenir ve eğer bu performansı gösterirseniz büyük ihtimalle verdiğiniz parayı ancak 1 yılda geri alırsınız. Genelde bu mümkün olmuyor ve bu sisteme (Saadet Zinciri) girenler sadece para vererek en üsttekilerin kazanmasını sağlıyor. Birde siz eğer bu sistemi duyunca "bu bildiğimiz saadet zinciri" derseniz size itiraz ederler ve bunun çok farklı olduğunu izah ederler, İnanmayın.

Bu sisteme (Saadet Zinciri) sizi sokmak için internet üzerinden size ulaşabilirler. Dikkatli olalım. Hiç kimse sizin 100 dolarınızı 1 ayda 5000 dolar yapmak istemez. Kapitalizmin göbeğinde kimse sizin kolay para kazanmanızı istemez. Böyle bir fırsat varsa kendi kazanır. (Bu sistemi daha iyi anlamak ve eğlenmek istiyorsanız Yımaz ERDOĞAN 'ın Neşeli Hayat filmini izleyebilirsiniz)

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: