En Yaygın İnternet Dolandırıcılığı Yöntemleri -7


Otomobil Dolandırıcılığı

7) Çevrimiçi Otomotiv Dolandırıcılığı

Bu yöntemde dolandırıcı gerçekte olmayan ve genellikle lüks ya da spor araba olan bir araç için bir internet sitesine piyasa fiyatının altında bir ilan verir. Aracın detayları ve fotoğrafları genellikle popüler ticaret ve ilan sitelerinden bulunmuştur. Alıcı e-posta yolu ile dolandırıcı ile bağlantı kurar ve aracın denizaşırı bir ülkede bulunduğunu öğrenir. Dolandırıcı kendisinin ülke dışında bulunmakla beraber aracın bir deniz nakliyat şirketinde olduğunu da söyleyebilir. Dolandırıcı bundan sonra nakliye işlemini başlatmak için bir miktar peşinatın ya da ücretin tamamının transfer edilmesi gerektiğini alıcıya bildirir. Para transferinin yasal gözükmesi için, dolandırıcı alıcıdan alışveriş koruması yaptığını iddia eden bir üçüncü şahsın sahte acentasına para göndermesini ister. Habersiz kurban parayı transfer eder ve sonrasında dolandırıldığını anlar. Oto satış siteleri alıcıları bu konuda uyaran ikazlar yayınlamaktadır, mesela Craigslist'teki uyarılarda kullanıcılardan, araçların deniz yolu ile nakliye edildiği ve paraların Western Union vb. firmalar ile yollandığı tekliflerin kabul edilmemesi ve bu ilanların kötüye kullanım olarak işaretlenmesi istenir.

Değerli arkadaşlar bu birazda zengin insanları hedef alan acımasız bir yöntemdir. Bu yönteme bir yöntemde bu sefer araç satanın başına gelebilir. Dolandırıcı satılık araç ilanı için aradığı satıcıdan aracın kaza kaydını sorgulamak için araç kimlik numarasını ve diğer bilgileri öğrenir, daha sonra bu bilgileri elinde bulunan çalıntı araca işler ve elindeki çalıntı aracı sizin araç bilgileriniz üzerinden satar. Siz bu gerçeği kapınıza gelen polisle beraber öğrenirsiniz.

İnternet üzerinden yapılan en yaygın yöntemlerden bir olan çevrimiçi otomotiv dolandırıcılığı insanların hayatlarını karartmaya ve emeklerini çalmaya devam ediyor, belki siz bu yazıyı okurken birileri dolandırılmıştır bile ...

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: