Survivor Gerçek Yüzü

survivor
Canım Ülkem

Survivor; Fikir İngiliz Charlie Parsons’a ait. 1997 yılından beri ekranda. Ana fikri "Hayatta kalmanın tek şartı var: Kazanmak isteyen her şeyi yapar, herkesi harcar!" Yani kapitalizmin temeli. 

Kapitalizmin ilkeleri insanlara çoğu zaman sert yollarla gösterilmeye çalışılsa da bazende bu şekilde yumuşak yollarla gösterilir. Bu yol algı yönetimidir. Günümüzde algı yönetiminin en kolay ve etkili yolu ise TV programlarıdır. Bu yarışma sayesinde kapitalizmin ana fikri yani orman kanunları (güçlü olan zayıf olanı yer) geçerlidir ilkesi bilinçaltımıza bu şekilde işleniyor.

Uyanın ey insanlar! Bazen vakit geçirmek bazende eğlencesine izlediğimiz Survivor, evlilik programları ve benzeri yarışma programları bizim ve geleceğimiz olan çocuklarımızın beynini içten içe boşaltıyor, bilinçaltına yerleşiyor. İnsanın özünde düşenin üzerine basmak yoktur, düşeni kaldırmak gerekir, düşene el uzatmak gerekir, o eli sen şimdi uzat ve o kanalı değiştir yoksa yarın düştüğünde seni kaldırmak için 1 tane bile el bulamayabilirsin. 

Related Post

Next
Previous
Click here for Comments

1 yorum:

avatar

Ahahaha izliyorum ben :)))